Broodfonds Meerwaarde

Column Tanja Hofsink

Dag mede Broodfondsleden,

‘Ook eens een gastcolumn schrijven? Is ook een manier om elkaar beter te leren kennen…’

Bovenstaande zin vond ik zo uitnodigend dat ik me aangemeld heb bij Carla in combinatie met een afmelding voor de komende ledenvergadering. Dat dan weer wel …

Wat kan er nou belangrijker zijn dan een ledenvergadering van het Broodfonds? 
In dit geval een uitnodiging van de Vrouwen van NU uit Dalfsen. Als Opruimcoach mag ik uitgerekend op 19 november een avond verzorgen voor zo’n 80 dames van 65 jaar en ouder. Over opruimen. Hoe leuk is dat? 
Dat moet nog blijken natuurlijk maar in mijn verbeelding wordt het een leuke avond.
Vrouwen en opruimen, dat gaat vaak samen. En als het niet samen gaat dan is dat ook weer ‘een ding’. Genoeg gespreksstof.

Vooral voor de mensen voor wie opruimen ‘een ding’ is, mag ik in het dagelijks leven iets betekenen. Mijn klanten zijn mensen zoals jij en ik. Aan de buitenkant is niks bijzonders te zien. Vaak hebben ze een baan, een relatie en een gezin. Net zo vaak hebben ze geen baan, geen relatie en geen gezin. Doorsnee zeg maar.

Gemeenschappelijke factor is het probleem wat ze hebben met spullen. De spullen nemen een te grote rol in in hun leven. Het overzicht is weg. Vaak willen de klanten wel anders maar weten ze niet meer waar te beginnen.

We beginnen dus samen. Al werkend proberen we zover te komen dat niet de spullen maar de klant de regie weer heeft in huis. Leefruimte in plaats van opslagruimte.
Een boeiend en soms ook vermoeiend proces. Fijn dus om naast het werk even iets heel anders te doen om weer op te laden.

Om op te laden heb ik onlangs een fotoshoot gedaan bij Carla Manten Fotografie! Echt een aanrader! Samen zijn we naar de IJssel gegaan waar ik vlakbij woon en al kletsend maakte Carla de leukste foto’s. Handig als profielfoto in de app, op m’n site en bv onderaan dit stukje. 

Als Broodfondsleden is het fijn elkaar te kennen in goede en soms minder goede tijden. Behalve het schrijven van een column kan een gevuld profiel op de site van Meerwaarde daarbij helpen. Dat is m’n volgende actie.

Leuk zo even kennis te maken. Wie volgt?
Alvast een fijne ledenvergadering! 

Vriendelijke groetjes,

Tanja Hofsink
Opruimcoach onder de naam ‘Dat ruimt op!’
www.datruimtop.nu

Plaats een reactie

Recente berichten