Broodfonds Meerwaarde

Mariska van Gelder

Mijn naam is Mariska van Gelder en ben sinds 1 februari lid van jullie broodfonds.

Ruim acht jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen als ambulant kapster/ bruidsstyliste. Bij een kapster hebben de meeste mensen wel een beeld, ambulant kapster betekent dat ik naar mensen toe ga. Mijn klantenkring bestaat uit mensen die in Den Haag wonen. Deze mensen hebben verschillende redenen om een thuiskapster te vragen. Ik heb een paar oude dames die ik iedere week was en watergolf. Deze dames doen zelf helemaal niets aan hun haar maar zien er altijd piekfijn uit.

Daarnaast kom ik bij veel gezinnen. Met kinderen naar de kapper gaan is vaak een heel gedoe. Niet alleen het wachten in de salon maar ook het plannen tussen alle feestjes en sportiviteit door.

Daarnaast veel dames die weigeren met uitgroei te lopen. Elke drie weken naar de kapper is een kostbare en tijdrovende aangelegenheid. Het zelf kleuren is toch vaak ook een hele klus en met minder resultaat. Een ambulant kapper is dan een uitkomst. Ik ben in twintig minuten weer weg. De klant kan tijdens het inwerken van de verf zelf nog wat werken of iets in het huishouden doen en daarna onder de douche springen. Zo kost het aanzienlijk minder tijd en ook minder geld.

Als bruidsstyliste steek ik het haar van bruiden op. Dat is ontzettend leuk werk maar ook erg pittig. Vaak zijn bruiden ontzettend nerveus. Als ik het haar heb opgestoken en de make-up heb aangebracht trekken ze daarna hun jurk aan. Ook daar moet ik regelmatig bij assisteren en daarna nog vaak een sluier in het haar. Het is heel bijzonder om dit soort momenten te mogen meemaken. Veel bruiden en familie blijven daarna als knipklant.

Ik ben lid van het broodfonds geworden omdat ik het belangrijk vind m’n zaken goed geregeld te hebben. Doordat ik via mijn werk zoveel mensen ken en zie wat er allemaal mis kan gaan met je gezondheid besef ik ook hoe belangrijk het is gezond te zijn. En als ik met een kleine bijdrage een ander kan helpen vind ik dat heel fijn. Hopelijk hoef ik nooit zelf een beroep erop te doen en alles wat overblijft is dat een spaarpotje.

Ik woon ruim 10 jaar samen met Katja en ons hondje Sarah. We zijn dol op reizen en wandelen en hopen na de corona weer een mooie reis te mogen gaan maken. Nu genieten we van Nederland, ook helemaal niet verkeerd!

Mariska van Gelder
+31 6 1550 3475
kapster@mariskavangelder.nl
www.mariskavangelder.nl

Plaats een reactie

Recente berichten