Broodfonds Meerwaarde

Tegeltjeswijsheid

Een poosje geleden werd mij door een collega-ondernemer gevraagd wat mijn favoriete quote is. Het antwoord viel nog niet mee, aangezien ik er meerdere heb. Allemaal motto’s die horen bij een bepaalde fase of gebeurtenis in mijn leven. Het is dat het helemaal ‘uit’ is om je huis vol te hangen met quotes, want anders…. Ik houd ervan, hoe mensen soms grote dingen kunnen zeggen in een paar woorden. En hoe je die woorden kunt gebruiken om richting te bepalen. Een van mijn favoriete quotes is er eentje van Nelson Mandela: May your choices reflect your hopes, not your fears. Als ik die uitspraak adopteer dan betekent dat, dat ik bij alle belangrijke keuzes die ik maak moet nadenken over de werkelijke reden die achter mijn keus zit. En dat kan tot verrassende inzichten leiden. Probeer het eens, adopteer een uitspraak waar je je in kunt vinden en gebruik die eens een poosje als leidraad. Wie weet wat het teweeg kan brengen.

Deze vakantieperiode is weer ten einde. Voor de meesten van ons is het werk weer begonnen. Wij zijn deze zomer verhuisd, van Friesland naar Apeldoorn (schrijf ik ook nog wel eens wat over, dat is een column op zich) dus vakantie zat er voor ons niet in dit jaar. Nu zijn wij sowieso niet van de vakanties in de zomermaanden, maar als iedereen gaat dan kun je zomaar het gevoel krijgen dat je iets mist. Terwijl dat helemaal niet het geval is. Hoe heerlijk vakantie ook kan zijn, het kan ook iets worden waarvan we vinden dat we het moeten hebben, dat we er recht op hebben of dat het zonder echt niet kan. En daar komt weer een quote die ik jaren geleden al adopteerde en die ik steeds probeer toe te passen: I’m building a life I don’t need a vacation from. En dat vraagt heel wat zelfreflectie.… een leven creëren waarin het geweldig leuk kan zijn om op vakantie te gaan, zonder dat je dat nodig hebt om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Zoals ik, een paar jaar geleden, bedacht dat een vliegreis van minimaal 24 uur weliswaar erg lang is, maar dat het zo heerlijk is dat er dan 24 uur lang niemand iets van me wil …. Dan wordt het eigenlijk wel tijd om eens na te denken.  En dat heb ik gedaan. Niet dat ik er al helemaal ben, maar door me dagelijks af te vragen of ik me bezighoud met de dingen die bij me passen, die me energie geven en iets toevoegen aan mijn leven komt het langzaam maar zeker steeds dichterbij …. The life I don’t need a vacation from… Ik wens iedereen zo’n leven toe!

Carla

 

PS. Wil je ook eens een gastcolumn schrijven? Leuk! Op die manier krijgen we een beetje in een inkijkje in elkaars leven en kunnen we misschien van elkaar leren. Stuur je column naar carla@storyvents.nl en wie weet sta jij volgende maand in de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Recente berichten