Broodfonds Meerwaarde

Someone you love

Mensen hebben elkaar in deze moeilijke tijd extra hard nodig. En hoe mooi is het dan als we er ook daadwerkelijk voor elkaar zijn! Ons Broodfonds is daar een mooi voorbeeld van, maar je kunt ook op andere manieren voor elkaar klaar staan. Ik heb een aantal ondernemers in mijn netwerk waarbij ik altijd terecht kan als ik even wil sparren of als ik ergens in vastloop. 

Onlangs sprak ik in dat kader iemand die er even helemaal doorheen zat en ik was blij dat ik iets voor haar kon betekenen, zodat ze weer perspectief zag. Ze had zo lang gewacht met hulp vragen omdat ze coach is en het gênant vond dat ze blijkbaar iedereen kon helpen, behalve zichzelf. Hoe herkenbaar is dat! Ik ben weliswaar geen coach, maar ook ik herken het. Je weet voor anderen vaak de oplossing die je niet ziet als het om je eigen situatie gaat. 

Waarom dat zo is? Het kan vele oorzaken hebben, maar ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat we voor anderen vaak veel milder zijn dan voor onszelf. Hoe vaak heb ik niet tegen een andere ondernemer gezegd: “joh, niks aan te doen hoor, ziek is ziek.” Terwijl ik zelf ongeveer een doktersverklaring nodig heb om op de bank te gaan liggen. “Wat vervelend dat je in de file staat, geen stress, ik zie je wel verschijnen.”  Terwijl ik zelf compleet in de stress schiet als ik ergens te laat dreig te komen, zelfs als ik er niets aan kan doen. En zo weet ik er nog wel een paar:

“Je hoeft ook niet altijd bereikbaar te zijn, morgen is prima.” 

“Neem even pauze, ga een half uurtje wandelen. En daarna probeer je het gewoon nog eens.”

“Goed gedaan, daar mag je trots op zijn.” 

“Kijk eens waar je begon en waar je nu al staat.” 

Zeg je dit wel eens tegen anderen? Ja? Zeg je het ook wel eens tegen jezelf?
Hoogleraar en auteur Brene Brown zegt het heel treffend: Talk to yourself like someone you love.

En ik ben het met haar eens dat we dat best eens wat vaker mogen doen. Voor de nieuwsbrieflezers van mijn webshop Aminda (www.aminda.nl) maak ik elke maand een gratis download voor computerachtergrond en mobiel met een mooie quote  en natuurlijk mijn eigen photoart. Voor de maand februari combineerde ik een prachtige photoart afbeelding met de quote van Brene Brown. Omdat ik het leuk vind cadeautjes te geven stel ik deze gratis downloads ook voor ons Broodfonds beschikbaar. Wil je ze hebben? Stuur me dan een mail via carla@storyvents.nl

Plaats een reactie

Recente berichten