Broodfonds Meerwaarde

Licht en duisternis

Deze tijd van het jaar is voor mij – maar voor velen met mij weet ik – een tijd van bezinning. Van terugkijken op wat was en vooruitkijken naar wat komen gaat. Het jaar waarin alles anders ging dan iedereen verwacht had ligt bijna achter ons en wat het nieuwe jaar gaat brengen is nog onzeker.

Dit jaar ging gepaard met verlies. Velen van ons kregen te maken met verlies van werk en inkomen en daarmee verlies van zekerheden die we dachten te hebben. Verlies van de nabijheid van vrienden en familie en de vrijheid te gaan en staan waar je maar wil.
Een aantal leden verliet ons en het diepste dieptepunt bereikten we toen Arjan, onze oud-voorzitter op 11 december overleed.

Een verhaal van verlies, verdriet en teleurstelling. Toch wil ik bewust niet alleen daarop focussen, hoe reëel ook. Ik ben de uitdaging aangegaan om, naast de erkenning van het verlies, te zoeken naar iets positiefs. Mezelf afgevraagd of het me ook iets heeft opgeleverd. Als tegenhanger van alle narigheid. En daar kwam nog verrassend veel uit de bus. Zo heeft Corona mij veel inkomen gekost, maar wat het me heeft opgeleverd is dat ik – toen die voortdenderende trein eenmaal stopte – de kans kreeg me af te vragen of ik misschien liever wilde uitstappen om mijn reis op een andere manier voort te zetten. Corona heeft mij gedwongen keuzes te maken. Of misschien moet ik wel zeggen: Corona gaf mij de ruimte om keuzes te maken. En die keuzes hebben mij ongelofelijk veel opgeleverd. Ze hebben mijn leven verrijkt in alle opzichten, behalve in de letterlijke ….
dat dan weer niet haha. Maar het is ok. Ik ben gelukkig met hoe het nu is en zit boordevol plannen voor het nieuwe jaar.

Als jij de balans opmaakt; probeer dan niet onevenredig veel gewicht te geven aan wat er mis ging, wat je verloor en wat niet ging zoals je graag had gewild. Maar zoek naar die lichtpuntjes. Wat er wel goed ging; wat het je heeft opgeleverd. En als je die balans hebt gevonden, maak dan over een paar dagen de stap naar het nieuwe jaar in de wetenschap dat er naast duisternis ook altijd licht is. Zoek ernaar en houd je eraan vast.

Ik wens jou van harte een gezond en gelukkig nieuw jaar.
Dat het licht volop mag schijnen in je leven!

Liefs,
Carla

Plaats een reactie

Recente berichten