Broodfonds Meerwaarde

Ja graag, maar liever niet …

Dat klinkt tegenstrijdig en zo voelt het ook. Afgelopen jaar moest Arjan zijn kandidaatstelling voor nog een termijn als voorzitter intrekken omdat hij ziek geworden was … ernstig ziek. Tijdens de ALV van afgelopen week droeg hij het voorzittersstokje over aan mij. Ik aanvaard dat stokje graag, want ik vind het nu eenmaal leuk om onze mooie club samen met een paar andere leden te besturen. En als ik dan toch in dat bestuur zit dan past de rol van voorzitter mij misschien wel het beste. Daar zit dus ook niet het probleem. Dat liever niet komt omdat ik veel liever had gehad dat Arjan nog een nieuwe termijn als voorzitter had kunnen invullen. Niet alleen omdat hij dat gewoon heel goed doet, maar ook omdat dat zou betekenen dat hij gezond is. En dat is hij helaas niet. Hoe dankbaar we ook met elkaar zijn dat hij is waar hij nu is èn dat hij, samen met Karin, weer bij de vergadering was, hij is nog niet zo ver dat hij zijn leven weer kan oppakken zoals hij dat gewend was. Als hij dat al ooit weer wil.

Want zo’n gebeurtenis als ernstig ziek worden maakt automatisch dat je gaat nadenken over hoe je je leven wil inrichten. Zelfs als je weer kan wat je altijd deed dan is daar nog de vraag of je dat nog wil. Want als ziek zijn een ding met je doet dan is dat wel dat je op zoek gaat naar wat werkelijk belangrijk voor je is. En dat kan gevolgen hebben voor de rest van je leven. In die zin is Arjan voor mij een inspirerend voorbeeld van hoe je die afweging kunt maken. En hoe je vervolgens de keuzes maakt die daarbij passen. En het mooie is: daarvoor hoeft je niet eerst ziek te worden. Je kunt er ook voor kiezen je te laten inspireren door mensen die stappen hebben gezet, door Arjan in dit geval. Hij schrijft regelmatig een stukje in de Broodfonds nieuwsbrief, maar ook kun je zijn eigen nieuwsbrief ontvangen als je je daarvoor inschrijft. Ik lees ze graag. Niet alleen omdat hij ons broodfonds-maatje is en ik wil weten hoe het met hem gaat, maar ook omdat hij me inspireert om beter na te denken over mijn keuzes. Om vervolgens misschien wel betere keuzes te maken.

Bij het overdragen van het voorzitters-stokje verraste Arjan mij met een mooi en persoonlijk geschenk: een pi-steen. Eerlijk is eerlijk; ik had er nog nooit van gehoord. Een pi-steen is een donut vormige steen die symbool staat voor “doorgangen” of “poorten” naar scheppende krachten. Daarnaast staat het symbool voor je eigen lichaam en eigen energie, binnen het netwerk of universum waar je deel van uitmaakt.

Ik kreeg van Arjan bij de overdracht zo’n pi steen met de wens dat ik poorten mag vinden om te scheppen, vanuit mijn eigen energie, in verbinding met de andere leden. De pi steen is niet alleen symbolisch qua vorm maar ook wat betreft materiaal. De steen is een Aventurijn en dat symboliseert bescherming en draagt de wens in zich van voorspoed, welzijn en geluk. Dat was met dit geschenk de wens van Arjan, voor ons individueel en als groep.

Wat een prachtige symboliek hè! Je zult begrijpen dat ik deze pi-steen met veel plezier zal dragen.

Groetjes, Carla

Plaats een reactie

Recente berichten