Broodfonds Meerwaarde

Een nieuw hoofdstuk

Lieve Broodfondsvrienden,

Deze tijd van het jaar is het moment bij uitstek om de balans op te maken. Terug te kijken op wat er gebeurd is, welke lessen we hebben geleerd om die vervolgens te gaan toepassen in het nieuwe jaar. 
Ik las ergens dat met een nieuw jaar een nieuw hoofdstuk begint en ik snap best wat daarmee bedoeld wordt. Toch is er een heel belangrijk verschil met een hoofdstuk in een boek uit onze boekenkast, namelijk: dit hoofdstuk moet nog geschreven worden! Alhoewel we dat allemaal wel weten realiseer ik me dat we toch vaak de neiging hebben om naar dit nieuwe hoofdstuk te kijken alsof het al geschreven is. 

Wij mensen hebben de neiging om de situatie in ons leven als een gegeven te zien, een uitgangspunt. Gaat het ons financieel goed, zijn we gezond en hebben we fijne relaties, dan gaan we er toch wel min of meer vanuit dat dit in het nieuwe jaar ook zo zal zijn. Op zich is daar niet zoveel mis mee, al is het wel goed om je te realiseren dat je veel redenen hebt om dankbaar te zijn als dat je situatie is. Anders is het als het momenteel niet goed met je gaat. Als je onderneming je zorgen baart, je niet voldoende inkomen hebt en opdrachtgevers wegvallen. Als relaties verbroken worden of je gezondheid je in de steek laat. We denken daarbij speciaal aan Arjan, Hilda en Anna. Ook (en misschien wel juist) in een moeilijke situatie is het goed om te weten dat het hoofdstuk 2020 nog geschreven moet worden. Je situatie is geen vonnis, er kan van alles gebeuren waardoor je leven zomaar weer de goede kant op draait. Het mooie is dat jij daar een actieve rol in hebt, het nieuwe hoofdstuk wordt geschreven met jou als co-writer! Misschien wordt het niet meer zoals het was, maar dat hoeft niet te betekenen dat het slechter is. Houd je daaraan vast als je het moeilijk hebt en voor wie het goed gaat: wees daar dankbaar voor.

Ik wens jullie allemaal, mede namens de andere bestuursleden, een prachtig mooi nieuw hoofdstuk in het boek van je leven. 

Ik ontmoet jullie graag weer in het nieuwe jaar!

Groetjes, Carla

Plaats een reactie

Recente berichten