Broodfonds Meerwaarde

Belang van netwerken

Afgelopen week schreef ik een artikel op Social Media over mijn zoektocht om in balans te blijven; hoe ik na jaren eventmanager te zijn het gevoel had iets te missen en hoe dat er uiteindelijk toe heeft geleid om in de fotografie te gaan.

Je kunt het artikel hier lezen op LinkedIn of Instagram.

Waarom ik het hier aanhaal is omdat ik juist tijdens die switch heb gemerkt hoe kostbaar een goed netwerk is. Goed zijn in je vak is niet voldoende. Je moet mensen om je heen hebben die vinden dat je goed bent èn die je werk gunnen. Ik prijs mezelf nog elke dag gelukkig dat ik zo’n netwerk heb en ik steek dus ook bewust tijd in (uitbreiding van) dat netwerk.
Alleen connectie maken op LinkedIn zet nog geen zoden aan de dijk. Ga maar na hoe jij zelf bepaalt met wie je werkt. Je ontmoet iemand, raakt aan de praat, er ontstaat een klik, een basisvertrouwen en de beroemde gunfactor die zijn vervolg krijgt op het moment dat je iemand met die specifieke vakkennis nodig hebt. 
Ik zou graag willen dat wij ons Broodfonds ook meer gaan inzetten als zakelijk netwerk. Daarvoor moeten we elkaar kennen, weten wat de ander doet en hoe die het doet, zodat we werk voor elkaar kunnen creëren. Hier en daar gebeurt het al, superleuk is dat! Heeft iemand een idee hoe we dat kunnen optimaliseren? Of ben ik misschien de enige die dit een goed idee zou vinden? In dat geval wordt het tijd dat ik van mijn stokpaardje af kom 😉.  

Ik hoor het graag!

Hartelijks,

Carla

Plaats een reactie

Recente berichten